Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsen Lisse

Wie zijn wij

Sportfondsen Lisse exploiteert en beheert in opdracht van de gemeente Lisse een aantal sportaccommodaties waaronder Sportcentrum De Waterkanten. Naast het sportcentrum exploiteert Sportfondsen Lisse de volgende sportaccommodaties:

  • Gymzaal Ruishornlaan
    • Gymzaal Frans Halsstraat
    • Gymzaal Brede School (Oranjelaan)
    • Twee kunstgrasvelden bij (FC Lisse)
    • Tennishal Ter Specke bij LTC Lisse 

Het gehele jaar door worden de sportaccommodaties aan het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, particulieren, (sport)verenigingen en particuliere sportaanbieders uit Lisse en omstreken verhuurd. Bent je ook op zoek naar een zaal voor sportieve doeleinden, neem dan contact op met Sportfondsen Lisse

Missie & Visie

Sportfondsen Lisse zet zich in voor de vitaliteit van de inwoners van de gemeente Lisse en omstreken. Wij geloven dat beweging hier een grote rol bij speelt. Dat bewegen mensen samen brengt en niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitdaagt.Sportfondsen Lisse heeft hiertoe een organiserende en uitvoerende taak. Met onze eigen faciliteiten en het aanbod van doelgerichte (sport)activiteiten bereiken wij een brede doelgroep. Tevens maken wij het mogelijk voor (sport)aanbieders om uitvoering te geven aan hun (sport)aanbod door het beschikbaar stellen van onze accommodaties.
Om dit te bewerkstelligen, werken wij samen met de gemeente Lisse, maatschappelijke organisaties en andere partners die werkzaam zijn binnen het domein van beweging én welzijn.

Wat wij zien

Dat sport, bewegen en samen activiteiten ondernemen mensen vitaal maakt en dat mensen gezond leven steeds belangrijker vinden. Tegelijkertijd zijn ontwikkelingen als vergrijzing, overgewicht en sociaal isolement een punt van aandacht. Zelfredzaamheid wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker, evenals dat iederéén kan deelnemen.

Waarin wij geloven

Dat bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest en in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Beweging in de breedste zin van het woord draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen.

Wat wij beloven

Een bijdrage leveren aan een vitale gemeenschap door het aanbieden, organiseren en faciliteren van (betaalbare) sport- en recreatiemogelijkheden voor een zo groot mogelijke doelgroep.

Hoe wij dat doen

Wij zoeken naar mogelijkheden om (sport)activiteiten effectief en betaalbaar te organiseren. Hierbij werken wij samen met de gemeente Lisse en zoeken wij naar samenwerkingsverbanden met maatschappelijke organisaties. Daarbij is de balans tussen een duurzaam economisch resultaat van onze organisatie en een positieve ontwikkeling in de vitaliteit van een zo breed mogelijke doelgroep in ons verzorgingsgebied.

Onze kernwaarden

Professionaliteit
Wij hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan. Kwaliteit heeft de hoogste prioriteit bij alles wat we doen. Dit doen wij door met elkaar samen te werken, ons klantgericht en vriendelijk, maar ook consequent op te stellen. Door in ontwikkeling te blijven en pro-actief te reageren. 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bij onze bedrijfsvoering houden wij rekening met de effecten op de maatschappij. Door duurzaam om te gaan met ons energieverbruik en efficiënt in te kopen. Tevens werken wij samen met maatschappelijke organisaties en zijn ons bewust van onze rol in de participatiemaatschappij.
Betrouwbaar
Wij willen dat onze bezoekers en medewerkers zich veilig voelen en dat onze dienstverlening oprecht, duidelijk en transparant is.

Vitaliteit
Wij streven naar een gezonde levensstijl voor zowel onze bezoekers als onze medewerkers.

Plezier
Het hebben van plezier voor zowel onze bezoekers als onze medewerkers vinden wij belangrijk. Door enthousiaste en creatieve medewerkers creëren wij een gezellige omgeving waar bezoekers op ontspannen wijze kunnen sporten en recreëren.

Samenvatting van onze kernwaarden
Wij zijn een professionele organisatie, op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden waarbij wij maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.  Een organisatie waarin samenwerking voorop staat en pro-activiteit een grote rol speelt. Vriendelijkheid staat centraal, waarbij wij plezier hebben in de dingen die wij doen. Wij zijn betrouwbaar en hebben veiligheid als prioriteit. Ons doel is gezonde, sociaal actieve en energieke bezoekers en medewerkers.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.